ESET Smart Security Personlig firewall - adfærd og brugerinteraktion

Den personlige firewall er en enhed, der virker som en driver for netværkstrafik, idet den styrer kommunikationen i det lokale netværk eller med internettet. Ved at bruge foruddefinerede regler analyserer firewall'en denne kommunikation og beslutter, om den skal etableres eller ej. Firewall'ens mest grundlæggende funktion er at beskytte private netværk eller computere mod indtrængning fra potentielt farlige eksterne netværk eller computere.

Der kan vælges mellem 3 forskellige firewall-tilstande afhængigt af det ønskede begrænsningsniveau. For at ændre adfærden af din firewall skal du vælge den ønskede filtreringstilstand. For at ændre filtreringstilstanden skal du følge nedenstående trin:
  1. Åbn hovedprogramvinduet ved at klikke på ikonet ESET ved siden af systemuret eller ved at klikke på Start - Alle programmer - ESET - ESET Smart Security eller ESET NOD32 Antivirus.
  2. Slå Avanceret tilstand til/fra i nederste venstre hjørne ved at trykke på CTRL + M på dit tastatur.
  3. Klik på Opsætning - Personlig firewall, og klik derefter på Avanceret opsætning af Personlig firewall... i bunden af hovedprogramvinduet.
  4. Vinduet Avanceret opsætning vises. I rullemenuen Filtreringstilstand til højre skal du vælge den ønskede filtreringstilstand, og klikke på OK.

Se nedenfor for at få en forklaring på hver tilstand.

Automatisk tilstand

I Automatisk tilstand styres netværkskommunikationen automatisk af indstillinger, som brugeren definerer. Efter at have oprettet forbindelse til et netværk beslutter brugeren, om det er en zone, der er tillid til. Kommunikation i en zone, der er tillid til, er ikke begrænset i begge retninger Kommunikation i en begrænset zone – internetkommunikationen – er kun tilladt for programmer, der opretter udgående forbindelser. Der er også tillid til sådanne programmer mht. indgående forbindelser. Denne tilstand kræver ingen brugerinteraktion (bortset fra, når der oprettes forbindelse til et nyt netværk).

Kort sagt anvender Automatisk tilstand ingen foruddefinerede regler, men analyserer automatisk kommunikationen. Programmer kan etablere udgående forbindelser. Der er også tillid til programmer, der allerede har etableret udgående forbindelser, når det drejer sig om indgående forbindelser.

Interaktiv tilstand

I Interaktiv tilstand håndteres netværkskommunikation i henhold til foruddefinerede regler. Hvis der ikke er oprettet en regel for en forbindelse, bliver brugeren i en dialogboks bedt om at tillade eller afvise forbindelsen. Efter et stykke tid har brugeren fået oprettet en gruppe regler, der passer til hans eller hendes behov. Vær forsigtig, når denne tilstand vælges til et virksomhedsmiljø, da nogle brugere efter et stykke tid måske begynder at ignorere de dialogbokse, der regelmæssigt vises, og bare tillader alt det, programmet beder dem om at tage stilling til.

Politikbaseret tilstand

I Politikbaseret tilstand håndteres netværkskommunikation i henhold til regler, der oprettes af administratoren. Hvis der ikke er oprettet nogen regel, blokeres forbindelsen automatisk, og brugeren får ikke vist nogen advarselsmeddelelse. Vi anbefaler, at du kun vælger den politikbaserede tilstand, hvis du er en administrator, som vil styre netværkskommunikationen, og hvis du er sikker på, at du ved, hvilke programmer der skal tillades eller afvises