Jeg kan ikke logge inn i min nettbank

SSL-kryptering nettsideskanning kan gi problemer med å logge på nettbank. Som standard vil SSL-krypterende nettsideskanning være deaktivert, men i Sperrefunksjonen kan denne funksjon aktiveres.

Funksjonen nedenfor markert med rødt skal ikke aktiveres, med mindre man ønsker SSL-krypterende nettsideskanning aktivert:

SSL krypterede certifikat ESET nemid netbank

HHvis man vil bruke SSL-krypterende nettsideskanning, kan man manuelt sette sertifikater som skal godkjennes. Dette gjør seg også gjeldende for å logge inn med Bank ID.

Hvis man har aktivert SSL-krypterende nettsideskanning ved et uhell, kan man gjøre følgende for at deaktivere det igjen:

1. Gå til Oppsett og klikk på "Åpne avansert oppsett..."

ESET Åpne avansert oppsett

2. Gå til nett og e-post > Protokollfiltrering > SSL og velg “Ikke skann SSL-protokoll”

ESET Ikke skann SSL-protokoll

3. Klikk OK.

Lukk din nettleser og start den på nytt, for at logge inn på din nettbank eller en Bank ID tjeneste.

Hvis man gjerne vil ha skanning av SSL-krypterte nettsider aktivert, men samtidig kunne logge inn i nettbank med Bank ID, kan man gjøre følgende fra avansert konfigurasjon:

1. Gå til Nett og e-post > Protokollfiltrering > SSL og velg “Spør om ikke-besøkte nettsider (det kan stilles inn utelukkelser)” og klikk på OK.

ESET SSL Spørg om ikke-besøgte websteder

2. Når du går inn på din nettbank eller inn på Bank ID, vil du få vist følgende vindu:

ESET SSL certificate danid nem-id

Velg her “Utelat”.
    Du vil nå få adgang til din Bank ID logg-inn skjerm med skanning av SSL-krypterte websider aktivert.